Droomhuis gezocht!

Enkele jaren geleden besloot ik stiekem dat het tijd was om eindelijk en definitief 'uit te vliegen'. Hoewel niet meer piepjong, was ik allesbehalve 'oud' te noemen. In ieder geval had zich inmiddels het gevoel van mij meester gemaakt dat de wereld aan mijn voeten lag... ik kon rechtsaf vliegen, een bocht naar links nemen of simpelweg mijn neus achterna fladderen. Hoewel? Qua financiën kon ik het mij niet bepaald permitteren om figuurlijk heel 'hoog' te gaan vliegen. Sterker nog: ik wist niet eens of ik met mijn bescheiden budget überhaupt 'van de grond' zou komen?

Maar goed, de droom was geboren... Nu moest ik alleen nog de eerste stap durven zetten om te proberen hem uit te laten komen! Al snel ontdekte ik de bekende huizensites op internet en liep ik dagelijks virtueel door de mooiste vrijstaande huizen in Maastricht en de prachtigste grachtenpanden in Amsterdam. Uiteraard zag ik mijzelf niet als toekomstig eigenaresse van dergelijke onderkomens maar ik had eigenlijk gewoon geen plan. Wilde ik een rijtjeshuis of een flat? In Schimmert of Stevensweert? Aan een rustige weg of midden in de stad? Kon ik überhaupt kopen? Tel daarbij het gegeven op dat ik mijn ouders de stress en het verdriet omtrent mijn voornemen wilde besparen en het dus zonder hun hulp moest stellen... en het mag duidelijk zijn dat ik compleet verloren liep?!

Mijn eerste bezichtiging was om genoemde redenen dan ook een regelrechte ramp! Ik was alleen, totaal onvoorbereid, 100% onwetend, behoorlijk naïef, hartstikke verlegen. De verkoopmakelaar wilde verkopen en dat was in zijn optreden goed te merken. Op zich niet erg en enigszins logisch; ware het niet dat mij later, op het kantoor van de hypotheekadviseur, werd verteld dat de man absoluut fout bezig was geweest in zijn handelen en in zijn voorlichting. Na dit fiasco heb ik heel moedig nog een twee- of drietal pogingen ondernomen om zonder hulp aan mijn droomhuis te geraken... Gelukkig tevergeefs. Waarom 'gelukkig'?

Mijn eerste afspraak met 'Aankoopmakelaardij en Bouwintermediair Zuid-Limburg' in de persoon van Wim Slenter, was een verademing en betekende het échte begin van mijn zoektocht. Het contact was gelijk vertrouwd! Hoewel bijzonder vriendelijk en geduldig, sprak Dhr. Slenter mij tijdens ons eerste kennismakingsgesprek overigens ook vermanend toe: hij vond het belangrijk dat ik mijn ouders op de hoogte zou stellen van alles waar ik op dat moment mee bezig was. Zo gezegd, zo gedaan. Droomhuis... here I come!

Wim heeft mij daarna ondersteund bij talloze bezichtigingen en elke keer stond ik weer versteld van de 'addertjes' die hij moeiteloos onder het gras vandaan wist te halen. Want terwijl ik alleen oog had voor het hier en nu, zat Wim met zijn gedachten reeds bij de onvermijdelijke toekomst en de daarbij horende problemen. Dus... als ik het bijvoorbeeld enthousiast had over die grote, lichte woonkamer, wees Wim mij op de slechte staat van het dak of het feit dat er door de verkopende partij iets werd beweerd dat in geen enkele akte terug was te vinden. Of dat ik hoteldebotel raakte vanwege de super-de-luxe badkamer en dat Wim moeilijkheden voorzag omdat de oprit naar 'mijn' achtergelegen garage aan de voorzijde gedeeld moest worden met de aanwezige medebewoner.

Met recht kan ik aldus zeggen dat ik dankzij de hulp van Wim talloze 'Rijdende Rechter' valkuilen heb weten te ontwijken. Dhr. Slenter is een aimabele man met verstand van zaken. In mijn geval heeft hij me van het begin af aan goede raad gegeven, gedurende het hele traject heeft hij me voorzien van waardevolle adviezen, hij heeft gezocht naar het huis dat bij mij past en... hij heeft het voor me gevonden! Geen peperduur en instapklaar penthouse in Maastricht, maar een totaal uitgeleefd en smerig appartement in Sittard.

Pardon? Ja, Dhr. Slenter wist inmiddels feilloos wat ik zocht en hij zag dat dit huis de mogelijkheden bood om aan al mijn wensen tegemoet te komen.

Droomhuis gevonden!

L. MeijersGa terug naar het portfolio-overzicht


1 2 3 4